Home Missie / visie Klanten Diensten Galerij over KWAVARO Contact koppelingen

Copyright © 1998…2018 KWAVARO. Alle rechten voorbehouden.


VOORBEELD TOEPASSING BESLISMODEL

Stel: U gaat met vakantie en probeert het proces 'op vakantie gaan' vorm te geven.

U heeft de behoefte om een korte vakantie op de lange latten in de sneeuw door te brengen voor een beperkt budget.

00: Allereerst definieert u de algemene eisen, zoals: ik ga 1 week en het mag niet meer kosten dan EUR 1.000.

01: U maakt een plan: u gaat per auto, neemt de eigen ski's mee en gaat weer naar dat relatief goedkope appartement aan de rand van het dorp.

02: Om ski's mee te kunnen nemen moet u wel eisen stellen aan uw auto: zonder skidragers begint u weinig. Vanwege de kou stelt u ook eisen aan uw kleding.

03: U reserveert op de voorgeschreven manier het appartement en neemt skiles om nog beter te leren skiën.

04 en 05: U gaat op weg. Bij München rijdt u de file in door een groot ongeluk. Wat doen u? Accepteert u dat u iets later komt of zijn er alternatieven? Hetzelfde geldt voor de plotseling afgesloten piste vlakbij het appartement: hoe erg is het om even verderop te gaan skiën? Het voldoet niet helemaal aan hoe u het allemaal had bedacht, maar wel aan uw bedoelingen. U heeft het verder naar uw zin en 'accepteert' deze deelresultaten dus.

06: Weer thuis heeft u de vakantie achter de rug en betaalt u de rekeningen die er inmiddels liggen. De vakantie is deels volgens plan verlopen en deels heeft u een aantal afwijkingen geaccepteerd.

07: Een paar weken later laat u uw vrienden de foto's en/of video zien en 'evalueert' u hoe het is geweest en of u het een volgende keer weer zo gaat doen.